Не обійшла стороною Піщане неоголошена війна на сході України. З початком бойових дій участь в Антитерористичній операції взяло участь 38 жителів села. Статус учасника бойових дій отримали 16 учасників АТО.Фото без опису Гордістю села є воїн-кіборг Ярослав Секрет, який майже з перших днів і по-сьогодні бере участь в АТО. Він – учасник оборони Донецького аеропорту, Авдіївки, Дебальцевого та ін. Неодноразово нагороджений за бойові заслуги: орден «За мужність» ІІІ ступеня (23.04.2015 р.) – вручив Президент України Петро Порошенко під час перебування на полігоні в Широкому Лану Миколаївської області; медалі «За єдність України», «Івана Мазепи» з іменним ножем №8 (за оборону Авдіївки); пам’ятні знаки «За зразкову службу»,«Дебальцево – 2015» та «Оборона Донецького аеропорту».

Фото без описуНавіки залишиться 22-річним Руслан Шеремет. Він міг би радіти життю, любити, створити сім’ю та виховувати дітей, але … зробив справжній чоловічий вибір – став на захист Батьківщини і за неї пішов у Вічність. Руслан Сергійович Шеремет загинув 5 жовтня 2014 року в місті Сватово Луганської області. За заслуги перед Батьківщиною нагороджений орденом Українського козацтва «Віра» (IV ступеня) – посмертно, Золотою зіркою «Героя України» від Народної ради, медаллю «Учасник АТО».

23 квітня 2015 р. рішенням сесії Піщанської сільської ради вулицю Леніна в с. Піщане було перейменовано на вулицю Шеремета Руслана.

Фото без описуРозвинений на території Піщанської сільської ради і волонтерський рух. За участі жителів села збираються теплий одяг, медикаменти. Неодноразово збиралися і відправлялися продуктові набори та інші, необхідні на передовій, речі. За підтримки небайдужих жителів села зібрано 20000 грн., на які було придбано шість бронежилетів та військове обмундирування для снайпера. Напередодні 2016 р. було зібрано та відправлено в дитячий будинок Донецької області дитячі речі, іграшки, продукти харчування.  Допомагає в організації по збору речей та продуктів наша односельчанка Олена Ремізова, яка не один раз відвозила зібране військовим.

Неодноразово СТОВ «Агрофірма «Маяк» перераховувала кошти на потреби армії, закуповувала необхідне спорядження військовим та відправляла продукти.

Фото без опису

 

Алла Романенко