Державна реєстрація фізичної особи, яка має намір стати підприємцем

Довідник кодів податкової інформації, яка є підставою для прийняття рішення про відповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку, затверджений Наказом ДПС від 11.01.2023 року №17

Який документ повинна надати контролюючому органу ФО – резидент, яка отримала іноземні доходи, якщо податки сплачувались за межами України?

Виправлення помилки в заяві за ф. № 1-ОПП юрособою

Чи передбачена відповідальність до виробників та імпортерів алкогольних напоїв і тютюнових виробів за неподання чи несвоєчасне подання звіту про використання МАП?

За якою податковою адресою повинна подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи та сплачувати ПДФО ФО, якщо вона зареєстрована (прописана) в одному місці, а дохід отримує в іншому?

Яким чином заповнюється інформація щодо дозвільного документа у колонці 4.4 «Строк дії» додатка 4 прим. 1 «Розрахунок з рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України» до податкової декларації з рентної плати, якщо суб’єкт господарювання продовжує здійснювати користування радіочастотним ресурсом України на підставі ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України або дозволу на експлуатацію радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, строк дії яких закінчився у період воєнного стану?

Який порядок здійснення перекладу довідки, що підтверджує резидентський статус нерезидента, для застосування переваг міжнародного договору про уникнення подвійного оподаткування відповідно до законодавства України?

Податківці працюють з молоддю

Особливості оподаткування визначення розміру податку, сплаченого за кордоном, який зараховується у зменшення суми податку на прибуток в Україні

Порядок направлення податковими органами податкових вимог платникам податків

Які зміни внесено до порядку коригування фінансового результату до оподаткування страховика щодо формування страхових резервів?

Що змінилось у порядку визначення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств резидентом Дія Сіті – платником податку на особливих умовах, якщо при здійсненні операцій, що є об’єктом оподаткування відповідно до п.п. 141.9 прим.1 .2 п. 141.9 прим.1 ст. 141 кодексу, першою подією є сплата коштів?

Що змінилось при оподаткуванні доходів нерезидентів у вигляді страхових платежів (страхових внесків, страхових премій) та страхових виплат (страхових відшкодувань), які здійснюють на їх користь страховики або інші резиденти, інші нерезиденти, які провадять господарську діяльність, через постійне представництво, у межах договорів страхування або перестрахування ризиків?

Українську молодь запрошують відчути себе податківцями майбутнього

Чи подається Податкова декларація з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за об’єкти нерухомості, що перебувають у власності ЮО, по яких встановлені нульові ставки?

Чи потрібно декларувати житло, яке знищили російські окупанти?

Чи повинна ЮО сплачувати земельний податок у випадку, якщо вона є власником нерухомого майна (в тому числі у багатоквартирному будинку), що розташоване на земельній ділянці, права на яку у такої особи не оформлені?

Що підтверджує фактичну кількість днів перебування у відрядженні?

Чи потрібно ФО, яка отримала іноземний дохід, здійснювати переклад довідки про суму сплаченого ПДФО, а також про базу та/або об’єкт оподаткування?

Яким чином резидент Дія Сіті у Розрахунку зазначає інформацію щодо гіг- спеціалістів, які не перебувають у штаті резидента Дія Сіті та на підставі укладених гіг-контрактів отримують дохід у вигляді винагороди?

Як застосовуються фінансові санкції за перше та наступні порушення у разі виявлення під час перевірки СГ підтверджених належним чином фактів неодноразових порушень вимог щодо застосування РРО та/або ПРРО?

Яким чином заповнюється розд. І додатка 2 до Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з метою уточнення податкового зобов’язання, нарахованого за об’єкти нежитлової нерухомості в зв’язку із зміною ставки податку?

Які ФО відносяться до сільськогосподарських товаровиробників з метою визначення об’єкта оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?

Щодо включення державних некомерційних підприємств до Реєстру неприбуткових установ та організацій

Яку адресу для листування необхідно вказувати?