Розроблено спеціальний посібник - "Гайд для викривачів"

Щодо зміни строків реєстрації ПН/РК в Єдиному реєстрі податкових накладних, строки їх реєстрації та термін приймання електронних документів

В яких випадках здійснюється перевірка платників єдиного внеску?

Платниками податків Черкащини за I квартал 2023 року сплачено 78,7 млн гривень акцизного податку

Яка передбачена відповідальність для небанківських надавачів платіжних послуг, емітентами електронних грошей у разі не повідомлення контролюючого органу про відкриття/закриття рахунків/електронних гаманців платників податків?

Щодо затвердження нового Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення (крім платників, включених до реєстру платників, які використовують єдиний рахунок)

На кого покладається обов’язок повідомлення контролюючих органів про відкриття/закриття рахунків платників?

Чи необхідно фізичним особам ‒ підприємцям повідомляти небанківських надавачів платіжних послуг та емітентів електронних грошей, у яких такі особи відкривають рахунки/ електронні гаманці, про свій статус?

Чи включається до оподаткованого доходу сума боргу, яка анульована кредитором до закінчення строку позовної давності?

Чи враховуються штрафи та пеня, нараховані контролюючими органами та іншими органами державної влади, у складі витрат при визначенні фінансового результату до оподаткування та чи здійснюється коригування сформованого фінансового результату до оподаткування?

До якого контролюючого органу має право звернутись ФОП для отримання довідки про доходи та за який період може бути надана така довідка?

Стан роботи системи моніторингу відповідності ПН/РК критеріям оцінювання ступеня ризиків за І квартал 2023 року

Чи може ФО отримати інформацію про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків за період до/з 1998 року?

Як користуватися сервісом «Реєстр осіб, які здійснюють операції з товарами», розміщеним на офіційному вебпорталі ДПС?

Щодо реквізитів рахунків для сплати за надання послуг із проставлення апостиля

Чи може ФОП на загальній системі оподаткування отримати довідку про доходи за будь-який інший, ніж річний податковий період?

Чи відображається в графі «Працювало за трудовими договорами» додатка 4ДФ до Розрахунку кількість працівників, які знаходяться у відпустках по вагітності та пологах, по догляду за дітьми, у відпустці без збереження заробітної плати, тощо та по яких у звітному періоді не здійснювалось нараховування (виплата) доходів за ознакою «101»?

В які терміни ФО подає податкову декларацію про майновий стан і доходи за звітний (податковий) рік та сплачує задекларовану нею суму податкових зобов’язань?

Нові правила заповнення платіжок для сплати податків та ЄСВ

Задекларовані доходи громадян Черкащини за 2022 рік

Чи потрібно декларувати тимчасове житло, яке вам запропонували як внутрішньо переміщеній особі?

Яким чином платник податків підтверджує можливість чи неможливість виконання обов’язків, визначених у п.п. 69.1 п. 69 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ?

Який код пільги зазначається в графі 18 додатка 1 та графі 17 додатка 2 до форми Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?

Чи нараховується та сплачується рентна плата за спеціальне використання води та рентна плата за користування надрами для видобування корисних копалин суб’єктом господарювання, який має свердловину, що розташована на території, на якій ведуться (велися) бойові дії або на території, тимчасово окупованій збройними формуваннями Російської Федерації, в період воєнного стану (у т. ч. за І квартал 2022 року)?

Результати проведеної позовної роботи податкової служби Черкащини: за три місяці 2023 року до бюджету надійшло 3,2 млн гривень

Підсумки роботи підрозділів управління податкового аудиту за І квартал 2023 року в умовах обмежених можливостей повноцінної реалізації податкового контролю із урахуванням норм діючого законодавства

Яким чином можуть бути продовжені граничні строки розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів?

Яка відповідальність передбачена за порушення строку зарахування податків до бюджетів з вини небанківського надавача платіжних послуг, екваєра, емітентам електронних грошей?

Чи необхідно небанківським надавачам платіжних послуг, емітентам електронних грошей направляти до контролюючих органів повідомлення про рахунки/електронні гаманці, відкриті/ закриті до набрання чинності Закону № 2888?

Зміни щодо повноважень контролюючих органів стосовно зупинення видаткових операцій на рахунках платника податків, арешту та стягнення коштів

В який термін ФОП – платники ЄП подають звітність по єдиному внеску (Додаток 1/ Додаток 2) у складі декларації платника ЄП?

Чи може законний представник (уповноважена особа), ФОП (ЄП, загальній системі) або ФО, яка здійснює незалежну професійну діяльність, яка має нотаріальне доручення на представництво його інтересів та ведення справ, пов’язаних із сплатою податків подавати запит на отримання довідки про доходи та отримувати таку довідку?

Хто є платником єдиного внеску під час виконання договору про спільну діяльність без утворення ЮО?

Чи необхідно СГ звертатися до відповідного ГУ ДПС за анулюванням ліцензій, в разі прийняття рішення про скасування державної реєстрації?

Чи підлягає оподаткуванню ПДФО та військовим збором сума стипендії, яка виплачується учню, студенту, курсанту військових навчальних закладів, ординатору, аспіранту або ад’юнкту за рахунок коштів ЮО відповідно до угоди, укладеної між навчальним закладом та ЮО?