22.09.2022 року в ДП «Золотоніський лісгосп» відбувся семінар за участю посадовців Управління Держпраці, Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства, Фонду соціального страхування, органів місцевого самоврядування спільно з працівниками занятими на цих роботах, на якому  було проведено тренінг та  відпрацювання навичок безпечного виконання тієї чи іншої операції під час вантажо - розвантажувальних робіт.

Тренінг проведено на тренувальному майданчику підприємства, що здійснює свою діяльність в лісовій галузі де були проведені базові операції під час вантажо - розвантажувальних робіт та обговорено основні небезпечні чинники що могли призвести до травматизму.

Начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці Анатолій Карпенко поінформував учасників тренінгу про загальні вимоги до виконання вантажо - розвантажувальних робіт.

Головний інспектор цього відділу Віктор Ткаченко довів до учасників тренінгу вимоги до працівників, які можуть виконувати дані роботи, номенклатуру основної документації з охорони праці, що діє в межах підприємства та стосується виконання робіт.

Максим Кисіль, фахівець обласного управління лісового та мисливського господарства вказав учасникам тренінгу на основні небезпеки, які можуть виникнути при виконанні вантажо - розвантажувальних робіт та на шляхи уникнення ризиків на робочому місці.

Страховий експерт Золотоніського відділення управління ВД Фонду соціального страхування України Михайло Величко навів приклади нещасних випадків, які відбувалися під час виконання вантажо - розвантажувальних робіт.

Посадовці опитали виконавців щодо знання існуючих небезпек які виникають під час виконання робіт лісозаготівельними кранами-маніпуляторами, які не оснащені гаком.

Вході тренінгу було напрацьовано практичні навички виконання вантажо-розвантажувальних  робіт

По завершенню тренінгу на прохання посадових осіб підприємства було обговорено питання безпечного перевезення вантажів та дотримання правил дорожнього руху. Фахівці Управління надали відповідальним особам і працівникам підприємства консультації з питань безпеки праці.

Страховий експерт з охорони праці Золотоніського відділення управління                         виконавчої дирекції  Фонду соціального страхування України у Черкаській області 

  Михайло ВЕЛИЧКО

Фото без описуФото без описуФото без опису