Розмір допомоги від ФССУ за один день лікарняного зріс до 428 гривень

Попри воєнний стан допомога від Фонду соціального страхування України на час лікування продовжує зростати. За підсумками восьми місяців 2022 року за кожен день перебування на лікарняному ФССУ у середньому виплачує допомогу у розмірі 428,37 гривні – це на 15,9% більше, ніж за той же період минулого року.

Позначка зв’язку хвороби або травми із виробництвом в е-лікарняному встановлюється лікарями Фонду

Застраховані особи отримують від Фонду соціального страхування України компенсацію втраченого за час лікування заробітку незалежно від причин настання тимчасової непрацездатності (виключення – непрацездатність, викликана сп’янінням, протиправною діяльністю тощо). Однак якщо у загальних випадках розмір допомоги від ФССУ буде залежати від тривалості страхового стажу, то в разі травмування під час виконання посадових обов’язків чи профзахворювання Фонд профінансує допомогу в обсязі 100% середнього доходу незалежно від стажу.

ФССУ призначив понад 10,4 мільйона гривень страхових виплат постраждалим внаслідок бойових дій і сім'ям загиблих

Поранення чи смерть внаслідок бойових дій під час виконання посадових обов’язків є страховим випадком – Фонд соціального страхування України гарантує виплати і медико-соціальні послуги для всіх українських працівників, які постраждали на роботі через російську агресію.

Етапи проходження е-лікарняного для фінансування допомоги

Щодня до Фонду соціального страхування України надходить на оплату 21,4 тисячі лікарняних на загальну суму близько 70 мільйонів гривень – вони містяться в понад 4 тисячах заявах-розрахунках, які роботодавці формують за лікарняними працівників і подають до ФССУ.

Фонд нарахував 14,6 млн гривень допомог напряму евакуйованим працівникам

Аби гарантувати для українців отримання матеріального забезпечення, навіть якщо через війну роботодавець не може дотриматись стандартної процедури, Фонд соціального страхування України нараховує допомоги за лікарняними працівникам напряму.

За час війни допомоги від ФССУ отримав 1 мільйон українців

З початку війни Фонд соціального страхування України виплатив майже шість мільярдів гривень лікарняних і декретних допомог. Матеріальне забезпечення від ФССУ у війну отримав понад один мільйон працюючих українців.